PROPOSTA DE TASCA DE DM, 28/04/20 - MATES

Avui na Margalida vos proposa treballar la GEOMETRIA PLANA AMB UN TANGRAM XINÈS.

Per això, el primer que heu de fer és visualitzar aquest vídeo per construir el vostre tangram.

Necessitau un full A4, unes tisores i pintures per pintar les peces.



Ara que ja teniu les 7 peces del tangram les heu d'ACOLORIR amb els mateixos colors que el de na Margalida i ja estareu preparats per fer el primer repte, que és el següent:

DE QUANTES MANERES DIFERENTS
POTS CONSTRUIR UN QUADRAT
AMB LES PECES DEL TEU TANGRAM?

Reflexiona i fes les comprovacions oportunes amb les peces que has creat. Llavors, pots fer fotografies o dibuixar les diferents maneres a un full de paper o al quadern de matemàtiques, escriviu la resposta i enviau-la per mail (a na Cati).

I continuarem amb un altre repte...

Per fer el següent repte és molt important estar ben atents. Haureu d'escoltar aquest vídeo i intentar col·locar les peces del tangram tal i com diu na Margalida. En acabar, haureu de comprovar que ho heu fet bé.

Estau preparats? Venga idò... Agafau les peces del tangram i feis clic al vídeo per començar.



Com ha anat això?

No vos preocupeu si no ha sortit exacte. A la pròxima anirà millor. De totes maneres, tant si vos ha sortit exacte com si no, podeu enviar un dibuix o una foto del resultat.

I, si vos ha agradat, aquí teniu el darrer repte d'avui. Haureu de cercar algú (germà, germana, pare, mare...) que vulgui fer el mateix que heu fet vosaltres. Per això li haureu de donar indicacions perquè col·loqui les peces del tangram que heu creat igual que la fotografia que vos deix a continuació.

És important que qui ho ha de fer, no hagi vist la foto abans

Ànims!


Guardau el tangram que heu construït
que el tornarem emprar!

Comentaris

Entrades populars