PROPOSTA DE TASCA DE DM, 21/04/20 - MATES

Avui toca fer resolució de problemes.

Del full que teniu imprès, amb problemes elaborats per vosaltres, fareu els dos darrers. Ho farem com sempre.

Agafau el quadern de matemàtiques. A la primera pàgina en blanc, posau la data i el títol (RESOLUCIÓ DE PROBLEMES). Heu de retallar el primer problema, aferrar-lo i resoldre'l. Després heu d'aferrar el segon i fer el mateix.

Pels que no teniu el full amb els problemes, aquí els vos deixo. Els podeu copiar al quadern.

PROBLEMA 1


N'Elsa té 287 cromos i en Kasimu en té 294. En Kasimu li ha regalat 46 cromos a n'Elsa. Quants de cromos té ara n'Elsa? I quants de cromos té ara n'Elsa més que en Kasimu?

PROBLEMA 2

N'Aina ha aconseguit estalviar 29 euros i ha decidit anar a comprar. Ha comprat 6 paquets d'uns cromos especials de les Lol Surprise que valen 2 euros cada paquet. També ha comprat un llapis de 3 euros i una goma de 2 euros. Li han bastat els doblers a n'Aina? Quants d'euros li han sobrat o li han faltat? 



Proposta voluntària

Ja heu vist que hem acabat de resoldre els problemes que vos havíeu inventat. Si voleu, en podeu inventar de nous i me'ls feis arribar.

A part de l'enunciat del problema m'heu de dir si es resol amb una suma, una resta o una multiplicació. I si per resoldre'l necessitam dues operacions, també m'heu de dir quines són.

Comentaris

Entrades populars