PROPOSTA DE TASQUES PER DIMARTS, 17 - MATES

Avui toca fer resolució de problemes. Del full que teniu imprès, amb problemes elaborats per vosaltres, (recordau?) avui fareu els tres primers. 

Agafau el quadern de matemàtiques. A la primera pàgina en blanc, posau la data i el títol (RESOLUCIÓ DE PROBLEMES). Pensau a deixar els marges corresponents i a apuntar la data en bolígraf blau.

Heu de retallar el primer problema, aferrar-lo i resoldre'l. Després heu d'aferrar el segon i fer el mateix. I el mateix amb el tercer. Seguiu la proposta que teniu aferrada al quadern de matemàtiques per a la resolució de problemes. Està aferrada a les primeres pàgines.

Pels que no teniu el full amb els problemes, aquí els vos deixo. Els podeu copiar al quadern.

PROBLEMA 1

Na Naika té 1.898 cromos, en Leo 880 i jo 1.200. Hem decidit que farem la col·lecció junts. Quants de cromos tendrem en total?

PROBLEMA 2

En Jaume té 1.465 bolles dins un pot i en Javi en té 2.547. Quantes bolles té en Javi més que en Jaume?

PROBLEMA 3 (que té dues parts)

Na Duna ha anat a la botiga a comprar 9 quilos de pomes per fer confitura. Si un quilo de pomes val 2 euros, quants d'euros ha pagat na Duna per les pomes?


Amb la confitura na Duna omplirà 36 pots de vidre per anar a vendre a un mercadet solidari. Si ven cada pot a 3 euros, quants d'euros aconseguirà na Duna per a la causa solidària amb la qual col·labora?


Si em voleu enviar fotos dels problemes resolts, les puc publicar al blog i serviran perquè la resta els puguin autocorregir.

Comentaris

Entrades populars