Projecte. Punt en què el tenim

Revisam cada pregunta, extreim conclusions i preparam exposició.


Recordam les preguntes:

Com és l'interior de la Terra? 


D'aquesta part del projecte ens falta contestar-ne una part perquè resulta que no sabem com classificar pedres, minerals, fòssils, d'on surten i què és cada cosa. Ens ajudaran a contestar el que ens falta els alumnes grans de sisè.

En Carlos i n'Azucena, com a delegat i subdelegada, han anat a demanar ajuda als grans. Ho prepararan i en tenir-ho ens ho vendran a explicar. Ells ja ho han estudiat a tot això, però han de fer memòria i ho han de preparar per poder-nos-ho explicar.


Com ha evolucionat el planeta Terra des del seu origen?


Avui hem acabat d'elaborar un llibre il·lustrat que ens dóna una pinzellada de les diferents fases per les quals ha passat la Terra. I és que nosaltres volíem saber quines han estat les passes que han transformat la Terra des del seu origen, una bolla de foc, a un planeta habitable com el que tenim.

Tan aviat com ens sigui possible penjarem el llibre al blog perquè el pugueu veure.

Hi ha vida a l'interior de la Terra?

Ha arribat informació a l'aula que ens ha ajudat a donar resposta a aquesta pregunta. Part de les conclusions a què hem arribat formen part del llibre que vàrem crear i que portem a casa uns dies. Dimecres seguírem treballant aquesta pregunta vinculant-la a una paraula clau: ECOSISTEMA.

És possible explorar l'interior de la Terra? Fins a on? Qui ho ha fet?


Aquesta pregunta també està contestada. Hem descobert els rècords en l'exploració de la Terra i hem aprofitat les xifres numèriques que donen resposta a aquesta pregunta per resoldre problemes matemàtics. Ja heu vist el llibre que vàrem crear perquè el penjàrem al blog i alguns ja l'han duit a casa. 


Tenim un seguit de preguntes relacionades amb els volcans a què no hem donat resposta. Ho tenim pendent. Seguirem investigant.


I també ens queda pendent una altra cosa. Molt vinculat amb el nostre projecte sabem que hi ha un home i una obra literària. Ho recordau? La cançó ens ho diu...

Jules, Jules Verne,
Jules, Jules Verne.
Sense ordinadors ni manuals de geografia,
sols amb la riquesa de la teva fantasia.

I és que tot d'una que les circumstàncies ens ho permetin, agafarem el llibre Viatge al centre de la Terra i descobrirem, a través de la seva lectura, tot allò que es va imaginar Verne de l'interior del nostre planeta.

Comentaris

Entrades populars