Reflexionam sobre la igualtat de gènere

Avui han vengut a l'aula els monitors de l'Ajuntament d'Inca i ens han explicat la història de na Nicole. 

Na Nicole és una nina que té 8 anys i viu a un país d'Àfrica. Va a l'escola cada dia però mentre els seus companys nins juguen a futbol en temps de pati, ella ha de netejar els banys de l'escola. 

Després de l'escola, quan arriba a casa, no pot fer els deures perquè no té temps. Dedica tot el capvespre a ajudar a la seva mare amb les tasques de casa i amb la cura dels seus germans petits. El seu germà més gran no ajuda a casa. No ho ha de fer perquè és un nin.

Després d'escoltar la història, n'hem parlat. 

La història de na Nicole ens ha semblat trista, masclista i injusta i ens ha generat molta ràbia i impotència.

Per sort a la nostra escola això no passa. No hi ha cap Nicole. Però sí que a vegades ha passat que algú ha pensat que les nines no tenen dret de jugar a futbol perquè no ho fan tan bé com els nins. I això ha generat conflicte. I n'hem parlat i hem cercat solucions. 

A l'escola, el curs passat vàrem celebrar el 8M, que és el Dia internacional de les dones. D'aquí a molt poquet temps celebrarem el 25N, que és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. I hem acabat avui fent una reflexió important: tan de bo algun dia no sigui necessari celebrar aquests dies. Serà perquè haurem aconseguit viure en un món més just, en un món on tots i totes tenim realment els mateixos drets i les mateixes oportunitats.



Comentaris

Entrades populars