Volem explorar l'interior del nostre planeta

Just quan decidim que volem explorar l'interior del nostre planeta, arriba a l'aula la notícia d'un volcà que ha entrat en erupció. És el volcà Taal de Filipines.

Després de llegir la notícia, veure les imatges i comentar-les, hem afegit alguns punts a la graella que teníem emplenada sobre què sabem i què volem saber de l'interior del planeta Terra. Clar, no tenim cap dubte que aquesta notícia està relacionada amb el que volem començar a investigar. I ara, a les preguntes que ens feim n'hi hem afegit una de nova: quants de dies pot estar un volcà en erupció?

La notícia del volcà Taal ens parla de 40.700 persones evacuades. Que són moltes ho tenim clar. Però per poder-ho entendre millor ho hem comparat amb la població que viu a Inca i als seus voltants. I, sabeu què? Idò 40.700 persones és com si, de cop, a causa del volcà ens hagéssim de desplaçar totes les persones que vivim a Inca i als pobles dels voltants.

També hem llegit a la notícia que les cendres del volcà Taal arriben a uns 60 quilòmetres de distància perquè han arribat a Manila, que és la capital de Filipines i que està molt lluny del volcà. Per fer-nos una idea de fins a on arriben les cendres del volcà, és com si a Pollença un volcà entra en erupció i les seves cendres arribessin fins a Andratx.

Mirau que estam de concentrats fent aquesta feineta...




Comentaris

Entrades populars