Feina cooperativa per respondre les preguntes del projecte

Arriben nous elements a l'aula: més fòssils, més pedres, més llibres, més vídeos...

I entre tots i totes, en grups cooperatius, treballam per posar ordre a la informació i donar resposta a les nostres preguntes.

Si observau el nostre panell de projecte veureu com anam avançant:


A la sessió d'avui hem pres consciència que més avall dels nostres peus hi ha tot un món per descobrir. Sabem que la nostra pregunta "Hi ha vida a l'interior del planeta?" es contesta amb un SÍ ben gran. I és que això que a nosaltres ens interessa és també objecte d'estudi per part d'un grup de 1.200 científics de 52 paisos diferents, que aporten dades i duen a terme un ambiciós projecte que estudia la vida davall la superfície terrestre.

Aquest nou món que estan investigant i descobrint els científics, és un món de microorganismes que només es poden observar amb microscopis i que sobreviuen gairebé sense llum, sense nutrients i sense oxigen. Diuen els experts en el tema que aquest món amagat de microorganismes constitueix un ric ecosistema més gran que tots els oceans. 

A què no ho sabíeu? Nosaltres tampoc, però ens ha encantat descobrir-ho.

I ara, ens demanam... Què els passaria a aquests petits organismes si tenguessin accés a llum, oxigen i nutrients?

Tal vegada no tendrem ni trobarem resposta a totes les preguntes. Però segurament el més important no és trobar totes les respostes, sinó tenir interès i motivació per anar sempre més enllà a partir de noves preguntes.

Mirau quina bona feina feim tots els grups...









Molt bona feina
exploradors i exploradores de tercer B!

Comentaris

Entrades populars